• Kawa Ziarnista 2KG BRAZYLIA SANTOS, Rwanda Twiga

Symbol: 10446769155
95.00
szt. Do przechowalni
Opinie
brak ocen
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Dostępność Duża dostępność
Waga 2 kg
image

Kawa Świeżo Palona 2KG Rwanda Twiga oraz BRAZYLIA SANTOS

Bardzo dobry smak i  doskonały aromat. Doskonała kawa  . Zapraszamy do zakupu.

Teraz możesz mieć doskonałą kawę Rwanda Twiga oraz kawę BRAZYLIA SANTOS .

>>> KAWA ŚWIEŻO PALONA <<<

Naszą kawę tworzymy po konsultacjach i szkoleniach u Mateusza Karczewskiego Mistrza Polski oraz medalisty Mistrzostw Świata w paleniu kawy.

*** GWARANCJA ŚWIEŻOŚCI ***

Nasza kawa po wypaleniu leżakuje 2-3 dni. W tym czasie kawa dojrzewa i pozbywa się dwutlenku węgla. Następnie kawa jest pakowana i wysyłana bezpośrednio do Państwa.

image

NostroCafe BRAZYLIA SANTOS

  • kawa ziarnista
  • waga: 1KG
  • 100% Arabika
  • pochodzenie: Brazylia
  • stopień palenia: 3/5
  • kwasowość: 1/5
  • Intensywność: 2/5
  • Body: 4/5
  • data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia

NostroCafe Rwanda Twiga

  • kawa ziarnista
  • waga: 1KG
  • 100% Robusta
  • pochodzenie: Rwanda
  • stopień palenia: 3/5
  • kwasowość: 1/5
  • Intensywność: 5/5
  • Body: 4/5
  • data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia

NostroCafe BRAZYLIA SANTOS

Brazylia Santos to klasyk wśród kaw. Nazwa kawy pochodzi od nazwy regionu Santos, leżącego w pobliżu Sao Paolo w Brazylii. Brazylia jest największym na świecie producentem kawy.

Ziarna to 100% Arabika. Santos to jedna z najlepiej sprzedających się kaw na świecie. Bardzo delikatna, aromatyczna, o pięknej piance. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, rodzynek i orzechów.

Doskonała do espresso i kawy na jego bazie, np. latte czy cappuccino. Bardzo dobrze smakuje też jako duża, klasyczna czarna kawa.

Kawa idealna dla wszystkich.

NostroCafe Rwanda Twiga

Kawa  pochodzi z krzewów rosnących na wysokościach powyżej 1600 m w północnej Rwandzie. Uprawiana na glebie wulkanicznej swoje walory czerpie z Krainy Tysiąca Wzgórz. Owoce zasilane krystalicznie czystą wodą dojrzewają harmonijnie w promieniach równikowego słońca. Zawsze ręcznie zbierane, starannie sortowane wisienki poddawane są obróbce metodą mokrą (Washed). Taki proces pozwala wydobyć w czystej formie ze środka ziaren to, co najlepszego odłożyła w nich natura.

Słodycz czekolady dopełniona nutami migdałów urzeka w filiżance mocnego espresso czy w idealnie zbalansowanym cappuccino pozostawiając na podniebieniu niezmąconą przyjemność smaku orzecha laskowego, marcepana i mlecznej czekolady.

*** Oferujemy kawę NIE STARSZĄ NIŻ 72 GODZINY od wypalenia. ***

image

Stopień wypalenia kawy.

Istnieją 4 podstawowe stopnie wypalania ziaren kawy. Od palenia jasnego aż po palenie bardzo ciemne.

Nasze kawy wypalane są w stopniu średnim. Ziarna są lekko brązowe. Średnie palenie ziaren powoduje, że ich smak jest doskonale zrównoważony a kwasowość osłabiona. Kawa jest delikatna i jedwabista w smaku. Dzięki średniemu wypaleniu ziaren dłużej możemy się cieszyć smakiem kawy na podniebieniu.

image

KAWA ZIARNISTA ŚREDNIO PALONA BRAZYLIA SANTOS

W smaku wyczuwalne nuty:

  • czekolada
  • rodzynki
  • orzechy

Kawa 100% Arabika z Brazylii.

image
image

KAWA ZIARNISTA RWANDA TWIGA

W smaku wyczuwalne nuty:

  • czekolada
  • orzechy
  • migdały
  • marcepan

Kawa 100% Robusta z Rwandy.

Opakowanie zachowujące świeżość kawy.

Zastosowane opakowania wyposażone są w jednostronny zawór zapewniający utrzymanie świeżości kawy.

Zawór zapewnia odgazowanie kawy po paleniu, jednocześnie zapobiega dostępowi powietrza do środka opakowania.

Opakowanie posiada system wielokrotnego zamykania pozwalający zachować smak i aromat kawy.

image
image

Nasze kawy są doskonałe na wiele sposobów przygotowania

Przygotowane z dodatkiem mleka zachwycą miłośników latte lub cappuccino. Sprawdzą się również jako aromatyczne espresso lub duża kawa czarna.

image
Marka NostroCafe
Nazwa handlowa NostroCafe BRAZYLIA SANTOS, Rwanda Twiga
Wielkość opakowania (g) 1000 g
Gatunek kawy Kawa mieszana (3)
Rodzaj kawy czarna zwykła
Waga 2000
Kraj pochodzenia Brazylia, Inne
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie