
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Kawa Ziarnista 2KG ETIOPIA DIJMMAH, Rwanda Twiga


















Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Waga | 2 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904013745154 |

Kawa Świeżo Palona 2KG Rwanda Twiga oraz ETIOPIA DIJMMAH
Bardzo dobry smak i doskonały aromat. Doskonała kawa . Zapraszamy do zakupu.
Teraz możesz mieć doskonałą kawę Rwanda Twiga oraz kawę ETIOPIA DIJMMAH .
>>> KAWA ŚWIEŻO PALONA <<<
Naszą kawę tworzymy po konsultacjach i szkoleniach u Mateusza Karczewskiego Mistrza Polski oraz medalisty Mistrzostw Świata w paleniu kawy.
*** GWARANCJA ŚWIEŻOŚCI ***
Nasza kawa po wypaleniu leżakuje 2-3 dni. W tym czasie kawa dojrzewa i pozbywa się dwutlenku węgla. Następnie kawa jest pakowana i wysyłana bezpośrednio do Państwa.

NostroCafe ETIOPIA DIJMMAH
- kawa ziarnista
- waga: 1KG
- 100% Arabika
- pochodzenie: Etiopia
- stopień palenia: 3/5
- kwasowość: 2/5
- Intensywność: 4/5
- Body: 5/5
- data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia
NostroCafe Rwanda Twiga
- kawa ziarnista
- waga: 1KG
- 100% Robusta
- pochodzenie: Rwanda
- stopień palenia: 3/5
- kwasowość: 1/5
- Intensywność: 5/5
- Body: 4/5
- data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia
NostroCafe ETIOPIA DIJMMAH
Etiopia często jest nazywana ojczyzną kawy. Pierwsze uprawy pojawiły się tam już na początku naszej ery. Obecnie Etiopia znajduje się na 5 miejscu pośród producentów kawy na świecie.
Kawa ziarnista Etiopia Djimmah to doskonała kawa z regionu KAFFA, gdzie produkuje się rocznie 60.000 ton kawy. Jest to kawa o pełnym, cielistym smaku i intensywnym aromacie. Nuty smakowe jakie można w kawie wyczuć to czekolada, cytrusy oraz kwiaty z winnym finishem.
NostroCafe Rwanda Twiga
Kawa pochodzi z krzewów rosnących na wysokościach powyżej 1600 m w północnej Rwandzie. Uprawiana na glebie wulkanicznej swoje walory czerpie z Krainy Tysiąca Wzgórz. Owoce zasilane krystalicznie czystą wodą dojrzewają harmonijnie w promieniach równikowego słońca. Zawsze ręcznie zbierane, starannie sortowane wisienki poddawane są obróbce metodą mokrą (Washed). Taki proces pozwala wydobyć w czystej formie ze środka ziaren to, co najlepszego odłożyła w nich natura.
Słodycz czekolady dopełniona nutami migdałów urzeka w filiżance mocnego espresso czy w idealnie zbalansowanym cappuccino pozostawiając na podniebieniu niezmąconą przyjemność smaku orzecha laskowego, marcepana i mlecznej czekolady.
*** Oferujemy kawę NIE STARSZĄ NIŻ 72 GODZINY od wypalenia. ***

Stopień wypalenia kawy.
Istnieją 4 podstawowe stopnie wypalania ziaren kawy. Od palenia jasnego aż po palenie bardzo ciemne.
Nasze kawy wypalane są w stopniu średnim. Ziarna są lekko brązowe. Średnie palenie ziaren powoduje, że ich smak jest doskonale zrównoważony a kwasowość osłabiona. Kawa jest delikatna i jedwabista w smaku. Dzięki średniemu wypaleniu ziaren dłużej możemy się cieszyć smakiem kawy na podniebieniu.

KAWA ZIARNISTA ETIOPIA DIJMMAH
W smaku wyczuwalne nuty:
- czekolada
- owoce
- kwiaty
Kawa 100% Arabika z Etiopii.


KAWA ZIARNISTA RWANDA TWIGA
W smaku wyczuwalne nuty:
- czekolada
- orzechy
- migdały
- marcepan
Kawa 100% Robusta z Rwandy.
Opakowanie zachowujące świeżość kawy.
Zastosowane opakowania wyposażone są w jednostronny zawór zapewniający utrzymanie świeżości kawy.
Zawór zapewnia odgazowanie kawy po paleniu, jednocześnie zapobiega dostępowi powietrza do środka opakowania.
Opakowanie posiada system wielokrotnego zamykania pozwalający zachować smak i aromat kawy.


Nasze kawy są doskonałe na wiele sposobów przygotowania
Przygotowane z dodatkiem mleka zachwycą miłośników latte lub cappuccino. Sprawdzą się również jako aromatyczne espresso lub duża kawa czarna.

Marka | NostroCafe |
Nazwa handlowa | NostroCafe ETIOPIA DIJMMAH, Rwanda Twiga |
Wielkość opakowania (g) | 1000 g |
Gatunek kawy | Kawa mieszana (2) |
Rodzaj kawy | czarna zwykła |
Waga | 2000 |
Kraj pochodzenia | Etiopia (3), Inne |