• Kawa Ziarnista 2KG KOLUMBIA MEDELLIN, Rwanda Twiga

Symbol: 10446910057
109.00
szt. Do przechowalni
Opinie
brak ocen
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Dostępność Duża dostępność
Waga 2 kg
image

Kawa Świeżo Palona 2KG Rwanda Twiga oraz KOLUMBIA MEDELLIN

Bardzo dobry smak i  doskonały aromat. Doskonała kawa  . Zapraszamy do zakupu.

Teraz możesz mieć doskonałą kawę Rwanda Twiga oraz kawę KOLUMBIA MEDELLIN .

>>> KAWA ŚWIEŻO PALONA <<<

Naszą kawę tworzymy po konsultacjach i szkoleniach u Mateusza Karczewskiego Mistrza Polski oraz medalisty Mistrzostw Świata w paleniu kawy.

*** GWARANCJA ŚWIEŻOŚCI ***

Nasza kawa po wypaleniu leżakuje 2-3 dni. W tym czasie kawa dojrzewa i pozbywa się dwutlenku węgla. Następnie kawa jest pakowana i wysyłana bezpośrednio do Państwa.

image

NostroCafe KOLUMBIA MEDELLIN

  • kawa ziarnista
  • waga: 1KG
  • 100% Arabika
  • pochodzenie: Kolumbia
  • stopień palenia: 3/5
  • kwasowość: 2/5
  • Intensywność: 2/5
  • Body: 5/5
  • data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia

NostroCafe Rwanda Twiga

  • kawa ziarnista
  • waga: 1KG
  • 100% Robusta
  • pochodzenie: Rwanda
  • stopień palenia: 3/5
  • kwasowość: 1/5
  • Intensywność: 5/5
  • Body: 4/5
  • data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia

NostroCafe KOLUMBIA MEDELLIN

Kolumbia jest zaraz po Brazylii największym producentem i eksporterem kawy. Odmiana Medellin należy do jednych z najlepszych kaw uprawianych w tym regionie.

Wyróżnia się delikatnym, jedwabistym, czekoladowym smakiem z nutką pomarańczy o pełnym aromacie. Ziarna te są duże i pełne, dlatego też smak jest bogaty i wyraźny.

Polecana do kawiarek, ekspresów i przelewówek.

NostroCafe Rwanda Twiga

Kawa  pochodzi z krzewów rosnących na wysokościach powyżej 1600 m w północnej Rwandzie. Uprawiana na glebie wulkanicznej swoje walory czerpie z Krainy Tysiąca Wzgórz. Owoce zasilane krystalicznie czystą wodą dojrzewają harmonijnie w promieniach równikowego słońca. Zawsze ręcznie zbierane, starannie sortowane wisienki poddawane są obróbce metodą mokrą (Washed). Taki proces pozwala wydobyć w czystej formie ze środka ziaren to, co najlepszego odłożyła w nich natura.

Słodycz czekolady dopełniona nutami migdałów urzeka w filiżance mocnego espresso czy w idealnie zbalansowanym cappuccino pozostawiając na podniebieniu niezmąconą przyjemność smaku orzecha laskowego, marcepana i mlecznej czekolady.

*** Oferujemy kawę NIE STARSZĄ NIŻ 72 GODZINY od wypalenia. ***

image

Stopień wypalenia kawy.

Istnieją 4 podstawowe stopnie wypalania ziaren kawy. Od palenia jasnego aż po palenie bardzo ciemne.

Nasze kawy wypalane są w stopniu średnim. Ziarna są lekko brązowe. Średnie palenie ziaren powoduje, że ich smak jest doskonale zrównoważony a kwasowość osłabiona. Kawa jest delikatna i jedwabista w smaku. Dzięki średniemu wypaleniu ziaren dłużej możemy się cieszyć smakiem kawy na podniebieniu.

image

KAWA ZIARNISTA ŚREDNIO PALONA KOLUMBIA MEDELLIN

W smaku wyczuwalne nuty:

  • cytrusy
  • czekolada
  • orzechy

Kawa 100% Arabika z Kolumbii.

image
image

KAWA ZIARNISTA RWANDA TWIGA

W smaku wyczuwalne nuty:

  • czekolada
  • orzechy
  • migdały
  • marcepan

Kawa 100% Robusta z Rwandy.

Opakowanie zachowujące świeżość kawy.

Zastosowane opakowania wyposażone są w jednostronny zawór zapewniający utrzymanie świeżości kawy.

Zawór zapewnia odgazowanie kawy po paleniu, jednocześnie zapobiega dostępowi powietrza do środka opakowania.

Opakowanie posiada system wielokrotnego zamykania pozwalający zachować smak i aromat kawy.

image
image

Nasze kawy są doskonałe na wiele sposobów przygotowania

Przygotowane z dodatkiem mleka zachwycą miłośników latte lub cappuccino. Sprawdzą się również jako aromatyczne espresso lub duża kawa czarna.

image
Marka NostroCafe
Nazwa handlowa NostroCafe KOLUMBIA MEDELLIN, Rwanda Twiga
Wielkość opakowania (g) 1000 g
Gatunek kawy Kawa mieszana
Rodzaj kawy czarna zwykła
Waga 2000
Kraj pochodzenia Inne, Kolumbia (2)
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie