
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Kawa Ziarnista 2KG KOLUMBIA MEDELLIN, Rwanda Twiga


















Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Waga | 2 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904013745154 |

Kawa Świeżo Palona 2KG Rwanda Twiga oraz KOLUMBIA MEDELLIN
Bardzo dobry smak i doskonały aromat. Doskonała kawa . Zapraszamy do zakupu.
Teraz możesz mieć doskonałą kawę Rwanda Twiga oraz kawę KOLUMBIA MEDELLIN .
>>> KAWA ŚWIEŻO PALONA <<<
Naszą kawę tworzymy po konsultacjach i szkoleniach u Mateusza Karczewskiego Mistrza Polski oraz medalisty Mistrzostw Świata w paleniu kawy.
*** GWARANCJA ŚWIEŻOŚCI ***
Nasza kawa po wypaleniu leżakuje 2-3 dni. W tym czasie kawa dojrzewa i pozbywa się dwutlenku węgla. Następnie kawa jest pakowana i wysyłana bezpośrednio do Państwa.

NostroCafe KOLUMBIA MEDELLIN
- kawa ziarnista
- waga: 1KG
- 100% Arabika
- pochodzenie: Kolumbia
- stopień palenia: 3/5
- kwasowość: 2/5
- Intensywność: 2/5
- Body: 5/5
- data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia
NostroCafe Rwanda Twiga
- kawa ziarnista
- waga: 1KG
- 100% Robusta
- pochodzenie: Rwanda
- stopień palenia: 3/5
- kwasowość: 1/5
- Intensywność: 5/5
- Body: 4/5
- data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia
NostroCafe KOLUMBIA MEDELLIN
Kolumbia jest zaraz po Brazylii największym producentem i eksporterem kawy. Odmiana Medellin należy do jednych z najlepszych kaw uprawianych w tym regionie.
Wyróżnia się delikatnym, jedwabistym, czekoladowym smakiem z nutką pomarańczy o pełnym aromacie. Ziarna te są duże i pełne, dlatego też smak jest bogaty i wyraźny.
Polecana do kawiarek, ekspresów i przelewówek.
NostroCafe Rwanda Twiga
Kawa pochodzi z krzewów rosnących na wysokościach powyżej 1600 m w północnej Rwandzie. Uprawiana na glebie wulkanicznej swoje walory czerpie z Krainy Tysiąca Wzgórz. Owoce zasilane krystalicznie czystą wodą dojrzewają harmonijnie w promieniach równikowego słońca. Zawsze ręcznie zbierane, starannie sortowane wisienki poddawane są obróbce metodą mokrą (Washed). Taki proces pozwala wydobyć w czystej formie ze środka ziaren to, co najlepszego odłożyła w nich natura.
Słodycz czekolady dopełniona nutami migdałów urzeka w filiżance mocnego espresso czy w idealnie zbalansowanym cappuccino pozostawiając na podniebieniu niezmąconą przyjemność smaku orzecha laskowego, marcepana i mlecznej czekolady.
*** Oferujemy kawę NIE STARSZĄ NIŻ 72 GODZINY od wypalenia. ***

Stopień wypalenia kawy.
Istnieją 4 podstawowe stopnie wypalania ziaren kawy. Od palenia jasnego aż po palenie bardzo ciemne.
Nasze kawy wypalane są w stopniu średnim. Ziarna są lekko brązowe. Średnie palenie ziaren powoduje, że ich smak jest doskonale zrównoważony a kwasowość osłabiona. Kawa jest delikatna i jedwabista w smaku. Dzięki średniemu wypaleniu ziaren dłużej możemy się cieszyć smakiem kawy na podniebieniu.

KAWA ZIARNISTA ŚREDNIO PALONA KOLUMBIA MEDELLIN
W smaku wyczuwalne nuty:
- cytrusy
- czekolada
- orzechy
Kawa 100% Arabika z Kolumbii.


KAWA ZIARNISTA RWANDA TWIGA
W smaku wyczuwalne nuty:
- czekolada
- orzechy
- migdały
- marcepan
Kawa 100% Robusta z Rwandy.
Opakowanie zachowujące świeżość kawy.
Zastosowane opakowania wyposażone są w jednostronny zawór zapewniający utrzymanie świeżości kawy.
Zawór zapewnia odgazowanie kawy po paleniu, jednocześnie zapobiega dostępowi powietrza do środka opakowania.
Opakowanie posiada system wielokrotnego zamykania pozwalający zachować smak i aromat kawy.


Nasze kawy są doskonałe na wiele sposobów przygotowania
Przygotowane z dodatkiem mleka zachwycą miłośników latte lub cappuccino. Sprawdzą się również jako aromatyczne espresso lub duża kawa czarna.

Marka | NostroCafe |
Nazwa handlowa | NostroCafe KOLUMBIA MEDELLIN, Rwanda Twiga |
Wielkość opakowania (g) | 1000 g |
Gatunek kawy | Kawa mieszana |
Rodzaj kawy | czarna zwykła |
Waga | 2000 |
Kraj pochodzenia | Inne, Kolumbia (2) |