• Kawa Ziarnista 2KG Rwanda Twiga KAMERUN BOYO

Symbol: 10994229079
109.00
szt. Do przechowalni
Opinie
brak ocen
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Dostępność Duża dostępność
Waga 2 kg
image

Naszą kawę tworzymy po konsultacjach i szkoleniach u Mateusza Karczewskiego Mistrza Polski oraz medalisty Mistrzostw Świata w paleniu kawy.

Kawa Ziarnista Świeżo Palona 2KG  - kawa Rwanda Twiga oraz KAMERUN BOYO

Bardzo dobry smak i  doskonały aromat kawy. Doskonała kawa ziarnista Zapraszamy do zakupu naszej kawy świeżo palonej.

# SUPER OKAZJA # 

Gwarantujemy doskonałą jakość naszej świeżo palonej kawy ziarnistej.

*** GWARANCJA ŚWIEŻOŚCI ***

Nasza kawa po wypaleniu leżakuje 2-3 dni. W tym czasie kawa dojrzewa i pozbywa się dwutlenku węgla. Następnie kawa jest pakowana i wysyłana bezpośrednio do Państwa. Otrzymują Państwo kawę NIE STARSZĄ NIŻ 72 GODZINY od wypalenia.

image

NostroCafe Rwanda Twiga

  • kawa ziarnista
  • waga: 1KG
  • 100% Robusta
  • pochodzenie: Rwanda
  • stopień palenia: 3/5
  • kwasowość: 1/5
  • Intensywność: 5/5
  • Body: 4/5
  • data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia

NostroCafe KAMERUN BOYO

  • kawa ziarnista
  • waga: 1KG
  • 100% Arabika
  • pochodzenie: Kamerun
  • stopień palenia: 3/5
  • kwasowość: 1/5
  • Intensywność: 3/5
  • Body: 4/5
  • data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia

NostroCafe Rwanda Twiga

Kawa  pochodzi z krzewów rosnących na wysokościach powyżej 1600 m w północnej Rwandzie. Uprawiana na glebie wulkanicznej swoje walory czerpie z Krainy Tysiąca Wzgórz. Owoce zasilane krystalicznie czystą wodą dojrzewają harmonijnie w promieniach równikowego słońca. Zawsze ręcznie zbierane, starannie sortowane wisienki poddawane są obróbce metodą mokrą (Washed). Taki proces pozwala wydobyć w czystej formie ze środka ziaren to, co najlepszego odłożyła w nich natura.

NostroCafe KAMERUN BOYO

Kawa pochodzi z górzystego regionu Boyo w Kamerunie. Bogata w substancje odżywcze, ciemna, wulkaniczna gleba oraz dogodne warunki klimatyczne stwarzają idealne środowisko do wzrostu dorodnych krzewów kawy. Kamerun Boyo uprawiana jest w sposób naturalny, bez użycia środków chemicznych, obrabiana i sortowana ręcznie.

Kamerun Boya to kawa doskonale zbalansowana pod względem goryczy i kwasowości. Pojawiają się  w niej nuty dojrzałego słodkiego agrestu oraz wyczuwalny jest smak czekolady.

*** Oferujemy kawę NIE STARSZĄ NIŻ 72 GODZINY od wypalenia. ***

image

Stopień wypalenia kawy.

Istnieją 4 podstawowe stopnie wypalania ziaren kawy. Od palenia jasnego aż po palenie bardzo ciemne.

Nasze kawy wypalane są w stopniu średnim. Ziarna są lekko brązowe. Średnie palenie ziaren powoduje, że ich smak jest doskonale zrównoważony a kwasowość osłabiona. Kawa jest delikatna i jedwabista w smaku. Dzięki średniemu wypaleniu ziaren dłużej możemy się cieszyć smakiem kawy na podniebieniu.

image

KAWA ZIARNISTA ŚREDNIO PALONA KAMERUN BOYO

W smaku wyczuwalne nuty:

  • czekolada
  • agrest
  • orzechy

Kawa 100% Arabika z Kamerunu.

image
image

KAWA ZIARNISTA RWANDA TWIGA

W smaku wyczuwalne nuty:

  • czekolada
  • orzechy
  • migdały
  • marcepan

Kawa 100% Robusta z Rwandy.

Opakowanie zachowujące świeżość kawy.

Zastosowane opakowania wyposażone są w jednostronny zawór zapewniający utrzymanie świeżości kawy.

Zawór zapewnia odgazowanie kawy po paleniu, jednocześnie zapobiega dostępowi powietrza do środka opakowania.

Opakowanie posiada system wielokrotnego zamykania pozwalający zachować smak i aromat kawy.

image
image

Doskonała na wiele sposobów przygotowania

Przygotowana z dodatkiem mleka zachwyci miłośników latte lub cappuccino. Sprawdzą się również jako aromatyczne espresso lub duża kawa czarna.

Doskonała do ekspresów automatycznych oraz kolbowych. Zaparzymy ją również w kawiarce lub też w sposób tradycyjny.

image
Marka NostroCafe
Nazwa handlowa NostroCafe Rwanda Twiga KAMERUN BOYO
Wielkość opakowania (g) 1000 g
Gatunek kawy Kawa mieszana
Rodzaj kawy czarna zwykła
Waga 2000
Kraj pochodzenia Inne
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie